Pilgrimsmusslor är fina fisken

Ni får ursäkta för sporadiskt bloggande under juli. Jag och frugan har gjort Italiens Riviera osäkert med nedslag i Genua, Cinque Terre och fantastiska Portofino. Men innan vi drog iväg så hann vi bland annat prova Polarfisks finfina pilgrimsmusslor Big Jim och Gigant Maximus. Allt ägde rum på Oscars Veranda vid Liljeholmskajen. En ny bekantskap för mig som skapade mersmak. Ett typ Strandbryggan fast i Liljeholmen som ligger underbart vid vattnet.

Det var Cawa Media och Anna Events PR & Marketing som bjöd in till provsmakning av musslorna som grillades av toppkockarna Jimmy Stening och Gillis Thalbäck som kom tvåa i årets upplaga av ”Sveriges Mästerkock”.

Killarna gjorde underverk med molluskerna som bland annat fick en stänk av brynt smör och en rabarberkompott. Det fanns även sashimi av musslorna som smälte i munnen.

En fantastisk kväll som toppades med sol och vodkadrinkar!

Pilgrimsmusslor med brynt smör! Mums!
Ena halvan av bröderna Rongedal dök upp med sin söta hund.
Bubbel och pilgrimsmusslor – grym kombo!
Jimmy Stening grillade och hackade de nygrillade musslorna.
Polarfisks Stefan Byman med grymme Gillis Thalbäck var nöjda med kvällen.
Jag och frugan Anna njöt av solen och maten.
Doftexperten Alexander Catalan.
Camilla Brinck var kvällens dj, här med Dan Norrå och arrangören Anna Högström Jonsson.

 

Följ mig gärna på Instagram HÄR!