Leif GW Persson har släppt sitt eget rosévin: ”Jag dricker det bara på sommaren”

Lite otippat har kriminologen och folkhemshjälten Leif GW Persson lanserat ett rosévin tillsammans med sin barndomsvän Christer Tegnér. Det heter kort och gott GW:s Rosa och tack vare kraften i namnet räcker det gott för att skapa en försäljningssuccé.
Men det vore synd att lämna något åt slumpen, därför bjöd Tegner Wine and Spirits och PR-byrån MSL in till lanseringskalas på Glashuset i Stockholm.
Vi fick en kort pratstund med den upptagne GW som utvecklade sitt resonemang kring sitt rosévin.
Hur skulle du beskriva vinet?
– Det är stramt och så har det lång smak och det är inte sött. Och jag tycker det har en trevlig färg, inspirerad av min kavaj. Men kavajen är betydligt äldre än vinet…
Vi måste säga att det förvånar lite att du gillar rosévin?
– Det sammanhänger med ert traditionella genusperspektiv. Det är ”bögvarning” på manliga roséviner. Men det är fel. Jag dricker rosé på sommaren, till lättare mat och i sällskapliga sammanhang, aldrig annars. Då är det perfekt. Man kan dricka det enbart som det är och det passar utmärkt till räkor och grillad lax.
Har du några sommarplaner?
– Ja, jag ska förhoppningsvis tillbringa sommaren på landet med familjen, jag har elva barnbarn och alla vill de fiska med morfar.
Var ligger lantstället?
– Det ligger i Sörmland.
Bland gästerna märktes GW:s gamla parhäst från ”Veckans brott”, Camilla Kvartoft, livsnjutaren Steffo Törnquist, exmodellen Emma Wiklund och hennes make Hans Wiklund som producerar ”Brottsjournalen” och Carolina Gynning som dök upp med nye pojkvännen Viktor Philipson.
Nu hann vi inte ta bilder på alla gäster, det här ägde nämligen rum samma kväll som prins Carl Philip hade hemlig 40-årsfest på Slottet med maskeradtema och det hade vi fått nys om så vi var tvungna att kasta oss dit mitt under brinnande kalas.
Men det var kul och gott så länge det varade.

Vinet flödade…
Camilla Kvartoft med Sharon Joma.
Hedgefondmäklaren Patrik Brummer med fru Ann-Charlotte.
Tv-kocken Christian Hellberg med Robert Jitzmark.
Steffo och Carro Törnquist.
Anna-Greta Leijon var rosésugen.
Laila Freivalds har vi inte sett på ett tag.
Glashusets ägare Christos Neo var nöjd.
Hans och Emma Wiklund var förväntansfulla på GW:s Rosa.
GW själv med Christer Tegnér och sin rosafärgade kavaj.
Kanske den enda bilden som existerar på GW utan jaktväst, men med panamahatt.
Christer Tegnér med sonen Svante som en gång i världen hade en fling med kronprinsessan Victoria.