Idrottsgalan tillhörde Anna Holmlund

Det tjafsades efter Idrottsgalan om delfinen Sarah Sjöström var den rättmätige Jerringprisvinnaren eller om hästkillen Peder Fredricson, som faktisk vann, var ”värd” priset för att hästen så att säga gjort jobbet…

Well, folket röstade och man kan ju tycka vad man vill om resultatet, men respektera en vinnare även om man höll på den andra är väl fair play, för att tala sporttermer.

Gästernas entré är alltid speciell. Muskulösa stjärnor utklädda i galastasser passerar på röda mattan och alla ser lika vilsna och obekväma ut. Utom möjligtvis de som slutat och mer anpassat sig till ett civilt liv och slutat träna på elitnivå. Som Ingemar Stenmark som vid 61 års ålder ser ut som 40 och Anja Pärson som numera är en riktig stilikon med sin fru Filippa som stylist.

Men störst uppmärksamhet fick före detta skicross-stjärnan Anna Holmlund som så tragiskt kraschade på träning och skadade sig allvarligt. Hon anlände med pojkvännen Victor Öhling Norberg och skapade hysteri bland fotograferna. Hon hyllades senare under galan, ett inslag som skapade stort trauma för Anna och som blev en jobbig stund för henne. SVT bad senare om ursäkt, men man kan utgå från att deras intention var den bästa.

Snart är det vinter-OS, då kanske nya bragder skapas av svenska idrottare och som kan mynna ut i priser på nästa års Idrottsgala. Och några hästar lär vi inte få se i OS i Pyeongchang…

Anna Holmlund med pojkvännen Victor på röda mattan.
Prins Daniel var förkyld, men Sofia och Carl Philip höll ställningarna.
Tony Rickardsson kom med sin ”let’s dance”-kärlek Christina.
Simareb Louise Karlsson är snart aktuell i ”Mästarnas Mästare”. Kom med okänd gentleman.
Frank Andersson gjorde entré med flickvännen Gabrielle Söderberg.
Fotbollslegendaren Anders Limpar kom med flickvännen Lena Lind.
Gladast på festen: Mattias Frisk och J-O Waldner!
Fina: Tarja och Ingemar Stenmark.
Christer och Birgitta Ulfbåge och var glada!
Erica Johansson dök upp med nye pojkvännen Henric.
Boxaren Mikaela Laurén är nyförlovad med pojkvännen Peder och bar kvällens vassaste outfit.
Kanal 5:s Karin Frick dök upp i tjusig klänning.
Pontus Kåmark kom med dottern Nadine som fick ta emot stipendium för sina framgångar i cykelsporten trial.