Hon var bäst på Guldbaggen

I måndags fick man kränga på sig smokingkavajen och bege sig till Cirkus och Guldbaggen. Den svenska motsvarigheten till Oscarsgalan som under mina år i branschen gått från rödvinsdoftande prettokalas med skådisar klädda i säck och aska till den tjusiga gala det faktiskt är idag. Något jag vet de jobbat medvetet med.

Det var bubbligt och festligt, men sanningen är att av de åtta nominerade i huvudrollsklasserna så kände jag igen ett (1) namn, Lennart Jähkel. Men det säger möjligtvis mer om mig än om dem…

Bäst av alla var Petra Mede som satte färg på festen med vassa skämt och naturligtvis blev någon trampad på foten i dessa tider. Den här gången var det statisterna som kände sig hånade av Petra och Guldbaggegalan. Jag har själv varit statist i Susanne Biers ”Livet är en Schlager” och jag kan säga att det var EXAKT som Petra beskrev det; långtråkigt, i stort sett obetalt och dålig mat (läs: ostmacka).

Nej, då är det jävligt mycket flådigare att gå på Guldbaggen!

Sopig bild, men frugan sportade en snygg Gretaklänning och jag en glittrig trasa från Zara.
Marie Serneholt och Izabella Scorupco höjde snygghetsfaktorn på festen.
Milan Dragišić som var nominerad i klassen Bästa manliga huvudroll (”Min faster i Sarajevo”) var ett hett selfie-villebråd.
Det var Wonderland event som arrangerade galan, men här hängde vi med Subitos Li Gullaksen och Daniel Lindroth.
Minuterna innan galan drog igång – på bildskärmen skymtar Isbael Adrian och Steve Angello.
Christina Saliba och Camilla Läckberg i galastass.
Fotografen Fredrik Hessman festade med sin Caroline Thörnholm som även hon sportade smoking. Coolt!
Goodiebagen: kaffebönor, godis, en film på SF Anytime och det viktigaste av allt: Bakistabletter!

Ni kan följa mig på Instagram här!