Ett slag för kampsport

Det finns definitivt galor för det mesta och varför ska inte kampsportarna hyllas när de för en tynande tillvaro på Idrottsgalan?

Jag hamnade sålunda för ett tag sedan på Berns där för mig okända namn ropades ut som vinnare i kategorier som Årets Mästarinna och Årets kampsportare. I båda nämnda fallen hette vinnaren Sofia Olofsson.

En annan vinnare var Hamza Bougamza som tog hem två titlar, Årets förebild och Folkets pris – Guldtsuban. Det förstnämnda kändes extra välförtjänt, han höll två glödande tal om hur han tagit sig bort från kriminalitet och skit i ”orten” där han växte upp. Hamza visade upp en gnista och ett engagemang som förhoppningsvis får unga killar och tjejer på glid i otrygga miljöer att kanske tänka efter och i bästa fall få en gemenskap i kampsporten.

Konferencier var rappkäftade Thabo Motsieloa, endast slagen i den grenen av Sean Banan som agerade prisutdelare och även bröt arm mot Årets kampsportare Sofia.

Det gick sådär.

Galan var föredömligt rapp och maten var god. Efter middagen blev det fest och dans där den vältränade skådisen och ”Let’s Dance”-profilen Stefan Sauk bjöd upp en ung dam till en svängom som ett tag gränsade till parningsdans…

Sammanfattning: En kul kväll med nya härliga sportprofiler att lära känna.

Årets förebild: Hamza Bougamza.
Årets kampsportare: Sofia Olsson.
Här tvingas Sean Banan vika ned sig i armbrytning mot Sofia Olsson.
Hans Wiklund tränar hårt.
Jens Hultén delade ut pris.
Stefan Sauk med frugan Anna innan han fick feeling.
Noomi rapace expojkvän Sanny Dahlbeck hängde med flickvännen Klara Elvgren.
Hårdingar: Undertecknad och Camilla Läckbergs slagkraftige Simon Sköld.
Galans konferencier: Thabo Motsieloa.
Stefan Sauk med sin danspartner Julia Sahlin.
It takes two to tango…
Sauk hade eye of the tiger…

Följ mig gärna på Instagram här!