Ellen Franzén från Gastrologik vann Ruinarts sommeliertävling

Härom dagen vankades det Nordic Ruinart Sommelier Challenge 2019 där Nordens bästa sommelier skulle koras.
Efter ett avancerat blindtest av vita viner stod Ellen Franzén, chefssommelier på Gastrologik, som vinnare i hård konkurrens med ett 20-tal medtävlande.
Vi fick också delta i provningen utom tävlan och det kanske var lika bra det. Vi kunde åtminstone konstatera att det var vitt vin i glasen, men ursprungsland och jordmån gick vi bet på…
Efter proningen bjöds det på lunch i Spegelsalen på Grand Hôtel där vi bland annat fick prova en magnum Dom Ruinart 1993, ett mästerverk som föll oss i smaken. Det är LÄTT att få ”dåliga” vanor när Ruinart och Spoil Concept bjuder in till lyxdagar…

De fyra vinerna som skulle analyseras. Vi fick också testa oss på en analys…
Så här såg det ut.
Tävlingen hölls i Spegelsalen på Grand Hôtel.
Efter det väntade en lyxig lunch.
Testa, testa, testa…
Lunchen började med löjrom, lax och anklever…
…och därefter blev det en varmrätt bestående av kyckling, tomatsås och en puré med polenta.
Här pratar vi graciös dessert.
Jennifer Bonde som är brand manager för Ruinart Sverige och Mischa Billing från ”Sveriges Mästerkock”.
En lycklig vinnare!
Emma Ziemann som kom tvåa, tredjepristagaren Simon Zimmermann, vinnaren Ellen Franzén och Frédéric Panaïotis som är källarmästare hos Ruinart.