Anton Husas jakt på VM-guld för unga kockar

Eftersom vi är sjukligt matintresserade jublades det högt här hemma när inbjudan till lunch med kocken Anton Husa landade i mailkorgen. Anton ställer upp i prestigefyllda tävlingen San Pellegrino Young Chef som avgörs nu i helgen och han representerar alltså Sveriges färger i det som kanske kan kallas inofficiella VM för unga kockar.
Vi fick smaka på hans tävlingsrätt som består av bakad torsk med purjolöksfjäll, karamelliserad rotselleri, inkokt lök och dillemulsion och ett skum på lök, torsk och mussla.
Vi kan säga att han har ett vasst tävlingsredskap där skummet är underbart havsdoftande och torsken en dröm.
Vi fick provsmaka maten i Urban Delis matstudio i city och det serverades härliga viner till.
Allt detta fick vi njuta av tack vare San Pellegrino och PR-byrån  Food & Friends.
Tack!

Superkocken Anton Husa var laddad!
Förberedelser.
San Pellegrino.
Plock innan varmrätten.
Minutiöst noggrann uppläggning.
Torsk på god mat.